expand_less

 

   

Bezienswaardigheden & Vakantie in de Dolomieten & Zuid-Tirol

De charmante vakantieregio Zuid-Tirol biedt zo’n overvloed aan attracties dat u er tijdens uw vakantie geen één van mag missen. In de vakantieregio Zuid-Tirol en de Dolomieten wordt een bonte mix van bezienswaardigheden en mogelijkheden voor een actief programma geboden. Voor alle vakantiegangers - voor groot en klein, voor cultuurliefhebbers en actievelingen - is er iets van hun gading bij. Klik gewoon door de volgende tips en bezienswaardigheden die karakteristiek zijn voor Zuid-Tirol en de Dolomieten en die allemaal een bezoek waard zijn. Zo krijgt u snel een antwoord op de vragen „Wat moet ik in de Dolomieten gaan bekijken“ en „Wat mag ik tijdens een vakantie in Zuid-Tirol in geen geval missen“.

meer weten

Naar de themahotels

Skier dans les Dolomites

Skigebieden in de Dolomieten

Skiën in de Dolomieten dat betekent in de winter de bekendste wintersportoorden in Italië beleven. Hier vindt u vele kleine en fijne skigebieden net zoals de grote skicarrousels zoals bijvoorbeeld in Val Gardena / Gröden of Plan de Corones / Kronplatz. Makkelijke gezinsafdalingen aangevuld met zwarte pistes, skipistes met strijklichtinstallaties en coole snowboardparken. Absoluut hoogtepunt is natuurlijk de Sella Ronda, de circa 26 km lange skitocht om het Sella-massief. Dus op naar een wintervakantie in de Dolomieten / Zuid-Tirol.
Skigebieden in de Dolomieten
Wandelen in de Dolomieten

Wandelen in de Dolomieten

Zuid-Tirol lokt met de fascinerende schoonheid van de bleke bergen van de Dolomieten en met zachte bergweiden om onvergetelijk mooie wandeltochten te maken. Aan de zijkant van de Rommel, over goed aangegeven wandelpaden bereikt men tijdens een huttenwandeling zo menige authentieke berghut, berglandschap en ingetogen plekjes, heldere bergmeren en witte gletsjers. Tijdens een zomervakantie in de Dolomieten / Zuid-Tirol blijft werkelijk geen wandelwens onvervuld.
Wandelen in de Dolomieten
Lago di Braies

Pragser Wildsee / Lago di Braies

De „Parel van de Dolomietenmeren“ – zo wordt de Pragser Wildsee ook genoemd – en weliswaar niet voor niets. In het noordelijke deel van het natuurpark Fanes-Sennes-Prags ligt het smaragdgroene bergmeer prachtig middenin de Pragser Dolomieten. Het hele jaar door trekt het meer duizenden bezoekers - waarvan sommigen op weg gaan voor een rondje om het meer, anderen om een herinneringskiekje te nemen en weer anderen om een paar rustige uurtjes aan de oever van het meer door te brengen.  Een must tijdens een zomervakantie in de Dolomieten / Zuid-Tirol. 
Pragser Wildsee / Lago di Braies
Tre Cime di Lavaredo / Drei Zinnen

Tre Cime di Lavaredo / Drei Zinnen

Met hun indrukwekkende uiterlijk zijn de pieken Tre Cime di Lavaredo / Drei Zinnen in Alta Pusteria / Hochpustertal zeer zeker het middelpunt van de Dolomieten en absoluut een verplicht programmapunt van al diegenen die Zuid-Tirol in de zomervakantie willen ontdekken. Amper 3.000 m hoog, bleek en verheven – een wandelparadijs gelegen aan de grens tussen Zuid-Tirol en Belluno. Bergliefhebbers over de hele wereld kennen de bergpiekdrieling, die tot symbool van het UNESCO Wereldnatuurerfgoed de Dolomieten zijn uitgeroepen.
Tre Cime di Lavaredo / Drei Zinnen
Momie Otzi - L'homme des glaces

Momie Otzi - L'homme des glaces

In het Archeologisch museum in Bozen ligt „Ötzi“, de ijsman, de gletsjermummie, bij een temperatuur van min zes graden Celsius en een relatieve luchtvochtigheid van 99 procent. Ötzi die in het ver achter ons liggende jaar 1991 is ontdekt behoort inmiddels tot de bekendste en belangrijkste mummies ter wereld. Het Archeologisch museum is het meest bezochte museum in Zuid-Tirol. Behalve „Ötzi“ zijn er in het museum nog vele regionale archeologische vondsten uit verschillende tijdperken te zien.
Momie Otzi
De tuinen van Schloss Trauttmansdorff

De tuinen van Schloss Trauttmansdorff

Bewonder bloemen en planten uit de hele wereld. Juist in de lente als de milde temperaturen de natuur weer nieuw leven inblazen, bloeien er in de tuinen van Schloss Trauttmansdorff bij Merano/Meran miljoenen bloemen. Maar ook in de zomer en in de herfst zijn de mooiste tuinen van Italië altijd een bezoek waard.
Tuinen van Schloss Trauttmansdorff
Fietsvakantie in de Dolomieten

Fietsvakantie in de Dolomieten

Gewoon steeds de zon achterna… zo zou men een fietsvakantie in de Dolomieten en Zuid-Tirol het beste kunnen omschrijven. Als in de zomer alles de kriebels geeft om naar buiten te gaan dan staat fietsen en mountainbiken van de vele vrijetijdsmogelijkheden in de Dolomieten bovenaan het lijstje. Gepassioneerde mountainbikers weten allang dat speciaal de Dolomieten buitengewone tochten in alle moeilijkheidsgraden en voor elk wat wils bieden.
Fietsvakantie in de Dolomieten
De klimaattunnel Prettau

De klimaattunnel Prettau

Deze staat bekend als plaats van rust en ontspanning: de klimaattunnel in Prettau in Valle Aurina / Ahrntal. 1100 m binnen in de berg treft u hier een waar gezondheids- en ademcentrum, dat milde, zuivere en heel belangrijk, natuurlijk pollenvrije lucht biedt. Een bezoek aan de klimaattunnel is vooral maar niet alleen interessant voor mensen met aandoeningen aan de luchtwegen. Iedereen kan lichaam en geest hier laten verkwikken en zo echt ontspannen.
Klimaattunnel Prettau
Messner Mountain Musea

Messner Mountain Musea

Juval, Dolomites, Ortles, Firmian, Ripa en Corones: de zes Messner Mountain Musea, die vooral door de geschiedenis, de kunst en de fascinatie voor bergen en bergbeklimmen voeren. Daarbij zijn niet alleen de musea zelf interessant maar ook hun ligging. Het Juval Museum is gevestigd in het gelijknamige kasteel bij Naturns, Het Dolomites Museum op de 2181 m hoge berg in de provincie Belluno, het Ortles Museum, waarvan de naam het al zegt in Sulden am Ortler, het Firmian Museum in het kasteel Sigmundskron bij Bozen, de Musea Ripa en Corones, het eerste in kasteel Bruneck en de tweede op de top van Kronplatz.
Messner Mountain Musea