expand_less

 

   

Hotels, Campings & Vakantie in Merano / Meran en omgeving

Vakantieregio Merano / Meran – Bezienswaardigheden waardoor u enthousiast zult worden

In het jaar 1836 schrijft de Weense arts Dr. Josef Huber een artikel over de heilzame therapeutische werking van de lucht in Merano / Meran. Een artikel dat alles zou veranderen.

Al gauw groeide het charmante vakantieoord aan de Passer uit tot een geliefd kuuroord. 
Merano / Meran is een trekpleister voor tal van kuurgasten, allerlei vooraanstaande persoonlijkheden uit binnen- en buitenland, musici en schrijvers zoals bijvoorbeeld Franz Kafka of Christian Morgenstern bestormen de hotels in Merano / Meran. Zelfs Keizerin Elisabeth („Sissi“) van het voormalige Oostenrijk-Hongarije brengt hier zo menige vakantie door. De kuurstad Merano / Meran werd geboren. 

Vandaag de dag is het aanbod aan bezienswaardigheden en uitgelezen hotels in Merano / Meran en heerlijke campings in de omgeving bijzonder groot, de alpine-mediterrane sfeer is verrukkelijk, boven de met sneeuw bedekte bergtoppen en hellingen van het in de buurt van de stad gelegen skigebied Meran 2000, beneden de groene aders van het centrum: Palmen, cipressen, bloeiende promenades en de geliefde tuinen van het kasteel Schloss Trauttmansdorff
Op een oppervlakte van 12 ha gedijt in meer dan 80 tuinlandschappen flora en fauna uit de hele wereld. De bonte en gedeeltelijk interactieve beleveniswerelden fascineren niet alleen de grote maar ook de kleine vakantiegangers. Bijzondere tentoonstellingen, evenementen, concerten, aaidierentuinen en nog veel meer maken het aanbod compleet en bieden uit de tuinen van Trauttmansdorff een vrijetijdsattractie van buitengewone klasse.

meer weten

Hotels in Merano

Merano/ Meran in Zuid-Tirol

Skigebied Meran 2000

 

Een plek onder de zon – Bezienswaardigheden in Merano / Meran

Daar waar de beroemde Haflingerpaarden wonen, op de hoogvlakte boven Merano / Meran, vindt u niet alleen uw plek onder de zon ¬– het zonneterras van Meran is bij uitstek geschikt om te grazen. Hier zijn vooral de Zuid-Tiroolse Haflingerpaarden blij mee, die naar het gemeentegebied Avelengo / Hafling vernoemd zijn. 

Ein Herz für Tiere is het verzorgingscentrum voor de vogelfauna in Schloss Tirol, waar niet alleen gewonde wilde vogels weer opgelapt worden, maar hier kunt u de luchtkoningen ook tijdens spannende vliegvoorstellingen live in actie zien. 
Openlucht bioscoop op een scherm waar geen scènes uit Hollywood te zien zijn. Om precies te zijn is er eigenlijk ook geen scherm. In plaats daarvan een adembenemend bergpanorama dat men eigenlijk in alle rust moet bewonderen. Daarom zijn er in de „Knottenkino“ ook 30 bioscoopstoelen van kastanjehout, die uitnodigen om er rustig te vertoeven. Nieuwsgierig geworden om al deze bezienswaardigheden in Merano / Meran te ontdekken? De hotels en campings in Merano / Meran wachten op u …

 

Aanbevolen hotels & campings in Meran en omgeving


Wij denken dat deze onderwerpen u ook kunnen interesseren!