expand_less

 

   

Tre Cime di Lavaredo / Drei Zinnen

De bekende drievoudige pieken van de Dolomieten

Zij liggen in het gelijknamige natuurpark, in het natuurpark Drei Zinnen: de bekende drievoudige pieken van de Zuid-Tiroolse Dolomieten – de Tre Cime di Lavaredo / Drei Zinnen. Ongetwijfeld is de Drei Zinnen wijd en zijd het meest markante gebergte, ook daarom aangemerkt als symbool van het UNESCO Wereldnatuurerfgoed de Dolomieten en tegelijkertijd één van de meest geliefde aanleidingen voor een foto in Zuid-Tirol.

Van oudsher zijn de Drei Zinnen / Tre Cime in de Sextner Dolomieten een aantrekkingspunt voor wandelaars en gepassioneerde kletteraars. De grote piek (Große Zinne) met zijn 2999 m hoogte werd reeds in het jaar 1869 door Paul Grohmann uit Wenen en door zijn kameraden Franz Innerkofler uit Sesto / Sexten en Peter Salcher uit Lauggau succesvol beklommen, in minder dan 3 uur! De westelijke piek (Westliche Zinne) daarentegen werd pas in 1879 door de Zuid-Tirolers Michl Innerkofler en Georg Ploner beklommen. De eerste was het die ook in het jaar 1881 de moeilijkste top, de kleine piek (Kleine Zinne), samen met zijn broer Hans, succesvol beklom.

Via de tolweg van Misurina naar boven naar de berghut Auronzohütte zijn de Drei Zinnen vandaag makkelijk bereikbaar, ook voor weinig geoefende wandelaars. Afhankelijk van de sneeuwomstandigheden is de panoramaweg van midden mei tot in oktober voor verkeer geopend.

meer weten

Hotels in Alta Pusteria

Belangrijkste gegevens:
Grande Cime [Grote piek]: 2999 m
Cime Ouest [Westelijke piek]: 2973 m
Petite Cime [Kleine piek]: 2857 m

Panorama Tre Cime di Lavaredo

 

Tocht rond de Drei Zinnen – Geliefde wandelingen in de Dolomieten

Frisse berglucht opsnuiven kunnen vandaag groot en klein, geoefende en minder geoefende wandelaars. Dit dankzij de ontsluiting van de berghut Auronzo, die tegen tol makkelijk met de auto of de openbare lijnbus van Misurina uit te bereiken is. Daarom wordt juist de eenvoudige rondwandeling om de Drei Zinnen vooral hoogzomer druk bezocht. 

Met de rondwandeling, die een uniek bergpanorama biedt, starten we dus bij de berghut Auronzo op 2320 m hoogte. Van daaruit gaan we over het pad met de bewegwijzering nr. 101 in de richting van de berghut Lavaredo en dan door naar Paternsattel. Hier aan de noordwand van de Drei Zinnen bevindt zich de eerste verplichte stop voor een foto. Het pad leidt dan naar links verder en loopt tot slot een beetje steil omhoog naar de beroemde berghut Dreizinnen die op 2438 m hoogte ligt. Ook van daaruit is het uitzicht in de richting van de pieken gewoon sprookjesachtig. Van de berghut uit volgen we dan het pad met de bewegwijzering nr. 105, dat ons naar de „Lange Alm“ brengt en dan aan de westkant van de pieken weer terug naar het beginpunt. 

 

Aanbevolen hotels voor een bezoek aan de Drei Zinnen

JOAS natur.hotel.b&b
San Candido / Versciaco
Naar de website

Ook dit mag u tijdens uw vakantie in de Dolomieten niet missen