expand_less

 

   

Vakantie in Val Pusteria / Pustertal

Hotels & Campings in Val Pusteria / Pustertal & Valle Aurina / Ahrntal

De vakantieregio Val Pusteria / Pustertal met Valle Aurina / Ahrntal bevindt zich aan de zonovergoten zuidkant van de Alpen en weet vakantiegangers in elke periode van het jaar niet alleen met de prachtige hotels in Val Pusteria / Pustertal maar ook met de mogelijkheid om een zorgeloze vakantie op een camping in Zuid-Tirol door te brengen enthousiast te maken. In de zomer wordt het dal, dankzij de schoonheid van het ongerepte landschap, graag als het groene dal aangemerkt. Eindeloze wandelroutes leiden bergliefhebbers naar de bergtoppen van de Dolomieten, waarvan er zelfs enkele deel uitmaken van het UNESCO Wereldnatuurerfgoed de Dolomieten of naar de bergen in het natuurpark Rieserferner-Ahrn die een adembenemend uitzicht bieden.  

Wie liever beneden in het dal blijft, kan vanuit zijn hotel in Val Pusteria / Pustertal een heerlijke fietstocht op één van de uitstekende fietspaden maken, die hier zonder noemenswaardige hellingen naar de mooiste plekjes in de regio leiden. Daarna terug met een moderne trein die een halfuurdienstregeling heeft.

Ook wintersportliefhebbers maken in de vakantieregio Val Pusteria / Pustertal graag gebruik van de trein: Makkelijk van het station naar de eerstvolgende gondel op de piste van de legendarische Kronplatz kunt u bijvoorbeeld in Perca / Percha of ook in Versciaco / Vierschach naar Helm gaan, waar sinds kort de reis op ski’s voortgezet kan worden tot Rotwand. Zo wordt skiën in Val Pusteria / Pustertal een genoegen zonder stress.

Maar niet alleen het skiën maar ook de biathlon heeft in Pustertal / Val Pusteria en Valle Aurina / Ahrntal een lange traditie: In januari lokt het authentieke mooie Valle Anterselva / Antholzertal Biathlon World Cup topsporters en fans naar spannende wedstrijden en uitbundige feesten. 

Tot slot nog een geheime tip: Mensen die last hebben van astma of reuma en gezondheidsbewuste vakantiegangers moeten tijdens hun verblijf in één van de mooie hotels of op één van de campings in Val Pusteria / Pustertal een bezoek aan de Galerie microclimatique à Predoi / Prettau in Valle Aurina / Ahrntal zeker inplannen!

meer weten

Hotels in Val Pusteria Klimaattunnel Prettau Wandelen

Wandelroutes leiden bergliefhebbers

Rodelen

 

Indrukken van de mooie vakantieregio Val Pusteria / Pustertal

Met deze foto’s van de vakantieregio Val Pusteria / Pustertal en zijn unieke bezienswaardigheden kunt u zich voor vertrek al een beeld vormen. Hetzij het meer Lago di Braies / Pragser Wildsee met zijn smaragdgroene water, de spectaculaire Tre Cime / Drei Zinnen met hun steil omhoog rijzende rotswanden of de Cascate di Riva / Reinbachwasserfälle, hier staan u onvergetelijke indrukken te wachten. 

Ook op cultuur- en sportgebied is de vakantieregio niet spaarzaam met hoogtepunten: Hetzij de Biathlon World Cup in Antholz, de Skitour in Toblach, de Gustav Mahler muziekweken of het Alta Pusteria Int. Choir Festival, hier wordt behalve de mooie hotels in Val Pusteria / Pustertal en de talrijke campings ook nogal wat geboden.
 
Haal diep adem in de Galerie microclimatique à Predoi / Prettau in Ahrntal / Valle Aurina of fiets over één van de prachtige fietspaden die zelfs grensoverschrijdend door de regio slingeren.

 

Tophotels en campings in Val Pusteria / Pustertal


Ook deze onderwerpen kunnen Zuid-Tiroolse vakantiegangers interesseren ...