expand_less

 

   

De Messner Mountain Musea (MMM) in Zuid-Tirol en Belluno

In nauw contact komen met de berg, hem begrijpen, zijn mensen ontmoeten – de uit Zuid-Tirol afkomstige extreem-alpinist Reinhold Messner heeft met zijn project Messner Mountain Museum, afgekort MMM, verschillende musea opgericht, die de passie voor de berg op een bijzondere manier uitdrukking geven.

De musea bevinden zich allemaal in verschillende regio's van Zuid-Tirol. De hoofdzetel van het bergmuseum is Schloss Sigmundskron in Firmian, in de buurt van Bozen. Op 1100 vierkante meter komen bezoekers in MMM Firmian alles rond om de geschiedenis alsook de kunst van het bergbeklimmen te weten.

Het MMM Juval in Naturns houdt zich daarentegen bezig met de mythe van de berg. Het kasteel is ook het zomerverblijf van Messner.

Verder in de Vinschgau ligt het Alpine Curiosa, dat verhalen over alpinisten vertelt en alpiene curiosa tentoonstelt; het maakt deel uit van MMM Ortles, dat aan de voet van de machtige Ortler in Sulden ligt en de hoogste berg van Zuid-Tirol en het eeuwige ijs als thema behandelt.

In het oosten van het land ligt het MMM Ripa. Op Schloss Bruneck wachten bergvolkeren uit de hele wereld op u, zoals de Mongolen, Sherpa en nog veel meer. En het MMM Corones, het hoogste museum van Zuid-Tirol, bevindt zich op de Kronplatz.

Het MMM Dolomites, in de Italiaanse provincie Belluno, wijdt zich tenslotte geheel aan het thema ‘rots’. Het aan de Monte Rite gelegen museum vertelt de geschiedenis van het ontsluiten van de Dolomieten.

Is uw interesse gewekt? Laat u dan meevoeren door de bergfascinatie en bezoek de Messner Mountain Musea in Zuid-Tirol. De berg roept…

meer weten

Hotels / Accommodaties Plan de Corones

Messner Mountain Musea srl
Europaallee 2
I-39012 Meran (BZ)
Tel. +39 0471 631265
Fax +39 0471 633890
www.messner-mountain-museum.itlaunch

Messner Mountain Musea