expand_less

 

   

Dolomieten & Zuid-Tirol kaart

Zuid-Tirol heeft vele kanten om te ontdekken. Het is dan ook geen wonder dat de afzonderlijke vakantieregio’s gekenmerkt worden door spannende tegenstellingen: de Dolomieten aan de ene kant, de Alpen aan de andere kant, koelere en hoger gelegen berggebieden hier, mediterraan klimaat daar. 

Het hele jaar door weten de vakantieregio’s en de plaatsen in Zuid-Tirol vakantiegangers enthousiast te maken - deze kaart van Zuid-Tirol en ook de kaart van de Dolomieten biedt hier een klein overzicht van. Wandelingen, kletter- en mountainbikeroutes, veel traditie en vooral veel natuur maken uw verblijf in de zomer compleet. In de winter stuit u in de afzonderlijke plaatsen in Zuid-Tirol op ontelbare mogelijkheden voor activiteiten zoals winter- of sneeuwschoenwandelen, skiën en langlaufen. 

Dit betekent eigenlijk nog maar alleen de juiste vakantieregio uitkiezen – hierbij komt de kaart van de Dolomieten u zeker goed van pas – en zo goed van uw vakantie genieten.

meer weten

Naar de themahotels

De Dolomieten

De Dolomieten

Bijna geen enkele andere streek heeft een bekoorlijker landschap dan de imposante Dolomieten in het noorden van Italië. De afzonderlijke gebieden van de vakantieregio de Dolomieten met de bergen met hun bleke kleur, de bloemrijke alpenweiden, de kristalheldere bergmeren, de ongerepte flora en fauna en de betoverende dorpen zijn niet zomaar uitverkoren tot Wereldnatuurerfgoed van UNESCO. Dompel u onder in het vakantie- en natuurparadijs van de Dolomieten. U zult enthousiast zijn.
Dolomieten
Tre Cime Dolomiti

Tre Cime Dolomiti / Drei Zinnen Dolomiten

Zowel in de zomer als in de winter laat de vakantieregio Tre Cime Dolomiti / Drei Zinnen Dolomiten zich van zijn beste kant zien. Bont en veelzijdig dat zijn de mogelijkheden die u heeft om u in Alta Pusteria / Hochpustertal te ontspannen en  u tijdens de talrijke vrijetijdsactiviteiten te vermaken. De vakantieregio met zijn vijf kleine dorpen biedt de bezoekers twee heel bijzondere natuurschatten: het meer Lago di Braies / Pragser Wildsee en de wereldbekende pieken Tre Cime / Drei Zinnen, die het symbool van de Dolomieten zijn geworden.
Tre Cime Dolomiti
Plan de Corones / Kronplatz

Plan de Corones / Kronplatz

Of het nu winter, herfst, lente of zomer is … in elk jaargetijde laat de vakantieregio Plan de Corones / Kronplatz zich bij de bezoekers van zijn beste kant zien. Ongetwijfeld is het de skiberg Kronplatz die de meeste vakantiegangers in de winter enthousiast weet te maken. Maar ook tijdens de uitgestrekte wandelingen in de zomer of de herfst of op een wandeltocht in de ontwakende natuur in de lente zal dit vakantieparadijs met de lieflijke plaatsen in Zuid-Tirol u weten te bekoren.
Plan de Corones / Kronplatz
Val Pusteria / Pustertal

Val Pusteria / Pustertal

Dit is een oase van welzijn: het dal Val Pusteria / Pustertal. Ga samen met ons op ontdekkingsreis door deze unieke regio. Ontdek de machtige 3000 meter hoge bergen in Valli di Tures e Aurina / Tauferer Ahrntal, de steile Dolomietenrotsen in Alta Pusteria / Hochpustertal of het schilderachtige meer Lago di Anterselva / Antholzersee. Wat we u niet willen onthouden is een rit over de Strada del Sole della Val Pusteria / Pustertaler Sonnenstraße. Waarom deze zo heet? Dat kunt u het beste zelf ontdekken.
Val Pusteria / Pustertal
Alta Badia / Gadertal

Alta Badia / Gadertal

Op adem komen van de stress van alledag en van een ontspannende vakantie genieten dat kunt u het beste in de vakantieregio Alta Badia / Gadertal – inclusief een uniek uitzicht. In de zomer zijn het de wandelliefhebbers die hier volop aan hun trekken komen, in de winter regeert hier natuurlijk koning skisport. Zo staat elk jaar de Heren WK skiën op de beroemde piste Gran Risa op het programma. Voor normale skiërs daarentegen een must: de tocht rondom het Sella-massief over de bekende Sellaronda route.
Alta Badia / Gadertal
Val Gardena / Gröden

Val Gardena / Gröden

De vakantieregio Val Gardena / Gröden met zijn drie schilderachtige dorpen Santa Christina / St. Christina, Ortisei / St. Ulrich en Selva di Gardena / Wolkenstein wordt omringd door de imposante bergtoppen van de Dolomieten. Of het nu om sport of cultuur gaat is er hier in het dal dat door zijn kunstzinnige houtsnijwerk zo beroemd geworden is, voor iedere vakantieganger iets van zijn gading bij.
Val Gardena / Gröden
Alpe di Siusi / Seiseralm

Alpe di Siusi / Seiseralm

Skiplezier op de afdalingen en langlaufplezier op de zeer goed voorbereide loipen, romantische wandelroutes door het diep ondergesneeuwde winterlandschap, heerlijk wandelen op de grootste hoogvlakte van Europa, mountainbiken op avontuurlijke single trails in de Dolomieten – qua thematische veelzijdigheid is devakantieregio Alpe di Siusi / Seiseralm nauwelijks te overtreffen.
Alpe di Siusi / Seiseralm
Val d'Ega / Eggental

Val d'Ega / Eggental

Terwijl in de zomer ongerepte natuurlandschappen alle wensen van natuurliefhebbers vervullen en spannende tochten naar romantische bergweiden en diepblauwe bergmeren het hart van wandelaars sneller doen slaan, biedt een wintersportaanbod uitstekende vooruitzichten om een onvergetelijke vakantie in de vakantieregio Val d'Ega / Eggental te beleven. Het rijk van koning Laurin is ook in de winter een echt vakantieparadijs.
Val d'Ega / Eggental
Valle Isarco / Eisacktal

Valle Isarco / Eisacktal

Eindeloos natuurschoon en een ruim aanbod aan cultuur dat heeft de vakantieregio Valle Isarco / Eisacktal zijn bezoekers te bieden. Er is echt alles wat de vakantieganger ook maar kan wensen: In de winter staat leuk vermaak op afdalingen, loipen of rodelbanen te wachten; in de zomer zijn er talrijke wandelmogelijkheden door alpine landschappen, romantische wijnbergen of schaduwrijke kastanjebossen maar ook paragliding, rafting of paardrijden behoren tot de mogelijkheden. Ontdek de dromerige plekjes in Zuid-Tirol!
Valle Isarco / Eisacktal
Bolzano / Bozen en omgeving

Bolzano / Bozen et environs

Wijnstokken, appelbomen en cipressen en een klimaat dat tegelijkertijd mild en alpine is - dat zij de kenmerkende eigenschappen van de regio Südtirols Süden / Bassa Atesina. Enig is zijn soort is hier rondom de hoofdstad van de regio Bolzano / Bozen de combinatie van natuur, belevenisrijke sportactiviteiten en fascinerende cultuur. Geniet van de zuidelijke flair, de aangename klimaatomstandigheden en het betoverende natuurlandschap van deze zonnige vakantieregio.
Bolzano / Bozen en omgeving
Merano / Meran en omgeving

Merano / Meran en omgeving

Gelegen in het hart van Zuid-Tirol: de vakantieregio Merano / Meran et environs. Bloeiende tuinen omringd door witte glinsterende bergtoppen – een uniek landschapsbeeld dat is wat hier geboden wordt. Terwijl in de zomer de hoger gelegen dorpen in de regio talrijke wandelaars trekken, verandert het gebied in de winter in een klein maar fijn sneeuwparadijs met een lange zonneschijnduur voor alle zonaanbidders.
Merano / Meran en omgeving
Val Venosta / Vinschgau

Val Venosta / Vinschgau

Zich midden in de ongerepte natuur ontspannen, een duik nemen in fascinerende culturen en tradities, een plezierige actieve sport bedrijven – met deze en andere aanlokkelijke vakantiemogelijkheden verwacht de vakantieregio Val Venosta / Vinschgau u. Wat hier in de zomer het wandelen door het nationale park Stilfser Joch is, is in de winter het skiën op de schitterende pistes van het Ortler skigebied.
Val Venosta / Vinschgau