expand_less

 

   

Hotels, Campings & Vakantie in Val Venosta / Vinschgau

De vakantieregio Val Venosta / Vinschgau – De provincie van de veelzijdigheid

Het is u vast en zeker al eens opgevallen. Op een ansichtkaart, in een boek of in een film. Misschien heeft u zelfs al een foto ervan, als u uw vakantie al eens in Val Venosta / Vinschgau in een hotel of op een camping in Val Venosta/Vinschgau doorgebracht heeft. We hebben het over het symbool van de vakantieregio Val Venosta / Vinschgau: De kerktoren in Reschensee. Ondanks zijn gedenkwaardige geschiedenis heeft hij Vinschgau leven ingeblazen en is hij zowel in de zomer als in de winter een hotspot voor actieve vakantiegangers en nieuwsgierigen die van heinde en ver komen en een must tijdens een vakantie in Val Venosta / Vinschgau. Niet minder beroemd – het witte goud van Vinschgau, het Laaser marmer. Het Zuid-Tiroolse edelgesteente heeft de wereld al van oudsher tot ver over de landsgrenzen veroverd: Of het nu in Miami, Abu Dhabi, New York, Afrika of Berlin is – het Laaser marmer heeft zijn sporen letterlijk over de hele wereld achtergelaten. 

De vakantieregio Val Venosta / Vinschgau is werkelijk een bijzonder stukje aarde. Het contrast van ijzige gletsjers hoog boven en sappige weiden, wijnranken & glinsterende meren diep beneden in het dal, vormen het landschapsbeeld en maakt iedereen in elk jaargetijde en tijdens elke vakantie in Val Venosta / Vinschgau enthousiast. Terwijl menige actieve vakantieganger zijn hart tijdens het skiën of wandelen op de Schnalstaler gletsjer ophaalt, gaat een ander helemaal op in de cultuurrijkdom, de diepgewortelde geschiedenis en de aloude tradities van Vinschgau die trouw in ere gehouden worden.

meer weten

Hotels in Val Venosta

Reschensee

Skigebied

 

Meer beleven - Andere hoogtepunten in Val Venosta / Vinschgau

Klein, maar fijn: Hoge ringmuren, vestings- en stadstorens – het voelt alsof u per ongeluk een tijdreis terug in de Middeleeuwen heeft gemaakt. Hartelijk welkom in Glorenza / Glurns, het kleinste stadje van Zuid-Tirol! Het stadje herbergt vele cultuurschatten, die er slechts op wachten om tijdens een vakantie in Val Venosta / Vinschgau door u ontdekt te worden.

Hoog, hoger, Ortler & Stilfserjoch: Middenin het nationale park, omringd door 14 machtige 3000 meter hoge bergen waakt hij over Zuid-Tirol: Koning Ortler. Met zijn 3905 m is dit de hoogste en imposantste berg van Zuid-Tirol. Niet zo hoog, maar toch ook bekend om zijn hoogte: De hoogstgelegen (2757 m) en beroemdste bergpas van Italië, de Stilfserjoch in Val Venosta / Vinschgau. Ondervind de landschappelijke en culturele veelvoud aan den lijve en ontdek nu al de mooiste campings en de beste hotels in Val Venosta / Vinschgau

 

Aanbevolen hotels & campings in Vinschgau


Ook deze onderwerpen kunnen u interesseren ...