expand_less

 

   

Hotels, Campings & Vakantie in Bolzano/Bozen en omgeving

Geschiedenis, cultuur en veel interessante bezienswaardigheden in Bozen

Op het kruispunt tussen Etsch en Eisack ligt het culturele, politieke en economische centrum van Zuid-Tirol: Bolzano / Bozen Italië. Alleen al de provinciehoofdstad biedt alle vakantiegangers die vooral van geschiedenis en cultuur houden een onuitputtelijk aanbod aan mogelijkheden om de bezienswaardigheden in Bozen te bewonderen: Romantische steegjes en imposante kerken, middeleeuwse bogen, interessante musea, vooral natuurlijk het Ötzi museum, en indrukwekkende kastelen. Hiervoor rijgt voor uw vakantie in Bozen & omgeving een breed aanbod aan hotels in Bolzano / Bozen aaneen en is er ook de mogelijkheid om te kamperen. In de zomermaanden zijn deze de ideale uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten, om iets te bezichtigen en uitstapjes in de dichtbij gelegen Dolomieten of naar het meer Lago di Caldaro / Kalterer See te maken. Juist dit laatste is één van de meest geliefde bestemmingen van een uitstapje in de vakantieregio Bolzano / Bozen en omgeving. Zonaanbidders en waterratten zijn hier ook aan het juiste adres en moeten hier tijdens een vakantie in Bozen & omgeving absoluut naartoe. In deze vakantieregio is het aanbod aan prachtige campings ook heel interessant.

Terwijl behalve het grote aantal bezienswaardigheden in Bolzano / Bozen in de zomer ook ontelbare wandelroutes, een voorbeeldig fietspadennet en het warmste alpenmeer uitnodigen om de heerlijke landstreek van het mediterraan getinte gebied Bozen te verkennen, kunnen gepassioneerde wintersporters, of het nu om beginnende of geoefende carvers gaat, zich op de pistes van de skigebieden in de vakantieregio in het zuiden van Zuid-Tirol uitleven en zich daarna in de prachtige spa-centra van de hotels in Bolzano / Bozen ontspannen. 

Nog een hoogtepunt tijdens een vakantie in Bozen & omgeving is natuurlijk de kerstmarkt, die al sinds tientallen jaren uitnodigt om in een gezellige kerstsfeer langs de kraampjes te flaneren en die de onvergelijkbare charme van de Zuid-Tiroolse kerstperiode verbreidt.

meer weten

Hotels in Bolzano Ötzi, de wereldberoemde gletsjermummie

Bolzano / Bozen

Lago di Caldaro

 

Bezienswaardigheden in Bolzano / Bozen maken groot en klein enthousiast

Of het nu gaat om romantiek en cultuur, actie of plezier – in de vakantieregio Bolzano / Bozen & omgeving vindt u gegarandeerd een geschikt aanbod voor uw actieve vakantie – en dit niet alleen in een hotel of op een camping in Bolzano / Bozen. Bent u een liefhebber van wijn? Dan vindt u hier een waar mekka: op de Zuid-Tiroolse wijnroute namelijk, die niet alleen door de knusse dorpjes van de vakantieregio voert maar waarlangs ook de wijngaarden voor de meest edele druppels gedijen.

En ook de bevlogen cultuurliefhebbers vinden hier alles wat hun hartje begeert, vooral een groot aantal bezienswaardigheden in Bolzano / Bozen. Nadat u ‘s morgens in één van de uitgelezen hotels in Bolzano / Bozen of op de camping van een stevig ontbijt genoten heeft, gaat u op weg om de Lauben of de Dom in Bozen te bezichtigen en daarna wandelt u door naar de nieuwe stadsschouwburg. Daarna wacht de ijsman, de gletsjermummie Ötzi, in het Archeologische Museum op u. Of wat dacht u van een bezoek aan het Sarntal met zijn overvloed aan tradities waar vooral natuurliefhebbers met volle teugen van kunnen genieten? Niet voor alleen hobby-geologen is de Bletterbachbergkloof een begrip. Deze staat bekend om zijn enorme rijkdom aan fossielen en vormt een echte geologische bijzonderheid. U ziet het – tijdens een vakantie in Bolzano / Bozen bent u zeker van een onvergetelijke tijd.

 

Aanbevolen hotels & campings in Bolzano | Bozen et environs

Helaas, er zijn geen accommodaties gevonden in deze vakantieregio. Hier vindt u het aanbod aan accommodaties in de vakantieregio’s in de buurt.
Sonnenhof
Rio di Pusteria / Maranza
Naar de website
Hotel Fischer
Bressanone / S. Andrea
Naar de website

Ook deze onderwerpen zijn een klik waard