expand_less

 

   

Hotels, Campings & Vakantie in Valle Isarco / Eisacktal

Brixen en Eisacktal ontdekken

Maand in maand uit, van januari tot en met december, weet een vakantie in de hotels en op de campings in de vakantieregio Valle Isarco / Eisacktal en de bekende bisschopsstad Bressanone / Brixen vakantiegangers enthousiast te maken. In de lente lokken tijdens een vakantie in Valle Isarco / Eisacktal ontelbare wandelroutes door bloeiende boomgaarden en rustig slenteren door het oude stadsgedeelte van Bressanone / Brixen, Chiusa / Klausen of Vipiteno /Sterzing. Het „Tal der Wege“ (Dal der wegen), zoals Valle Isarco / Eisacktal ook genoemd wordt, nodigt vooral in de warmere zomermaanden uit voor uitgestrekte wandelingen en inspannende klettertochten. Of u zich nou op de Rundweg, de Erlebnisweg, de Höhenweg of op de Jakobsweg bevindt – tijdens een vakantie in Valle Isarco / Eisacktal stuit u bij elke stap op een fascinerend en betoverend landschap.

En in Bressanone / Brixen en Valle Isarco / Eisacktal is er ook geen treurige, sombere overgang naar de herfst: met zijn bontgekleurde bossen en zijn diepblauwe hemel nodigt het gebied uit voor een bijzonder hoogtepunt – het zogeheten Törggelen (in de herfst genieten van een maaltijd met jonge wijn). Tijdens de traditionele „Keschtnzeit“ komt het er dan eigenlijk alleen maar op aan om de tijd te nemen om te genieten, te proeven en uit te proberen voordat de winter zijn intrede doet en het dal in een glinsterend wit sneeuwdek hult. Ook tijdens een wintervakantie in Valle Isarco / Eisacktal is het aanbod aan hotels in Bressanone / Brixen en campings in het dal rijk en veelzijdig. Hetzelfde geldt voor de mogelijkheden om zich op de skipistes, vooral natuurlijk op de skiberg Plose, in het skigewoel te storten en van zonnige afdalingen en leuke rodeltochten te genieten.

Maar ook al die vakantiegangers die zich alleen maar willen ontspannen en gewoon om het pure nietsdoen naar Valle Isarco / Eisacktal komen, ook zij vinden in de hotels in Bressanone / Brixen de beste voorwaarden voor een ontspannen vakantie.

meer weten

Hotels in Valle Isarco

Skigebied Plose

Brixen / Bressanone in Zuid-Tirol

 

Plezier maal twee: cultuurschatten en wandelroutes

Valle Isarco / Eisacktal is één van de mooiste vakantieregio’s van de streek, veelzijdig en bont – dat is ook geen wonder, de regio strekt zich immers uit van de Brennerpas tot de provinciehoofdstad Bolzano / Bozen. Behalve talrijke hotels in Bressanone / Brixen die uitnodigen voor een ontspannen vakantie en ook de mogelijkheid om te kamperen, mag u tijdens een vakantie in Valle Isarco / Eisacktal de volgende attracties niet missen:
Brixner Dom: deze maakt deel uit van de belangrijkste kunstmonumenten van Zuid-Tirol. Hij werd voor de eerste keer gebouwd rond 980 en later werd hij aan de hemelvaart van Maria en de H. Kassian gewijd. In de 18e eeuw werd de Dom omgebouwd in barokstijl, zoals hij er vandaag de dag uitziet.
De Eisacktaler Kastanienweg: De bekendste wandelroute in het „Tal der Wege“ is de Eisacktaler Kastanienweg. Over een afstand van 60 km leidt hij van Brixen naar Bozen en is bijzonder aan te bevelen als de Törggeltijd aanbreekt.

 

Aanbevolen hotels & campings in Eisacktal


Tips voor een vakantie in Zuid-Tirol en de Dolomieten