expand_less

 

   

De klimaattunnel Prettau in het Tauferer Ahrntal

Het Zuid-Tiroolse dorp Prettau in het Ahrntal is een populaire vakantiebestemming voor groot en klein. Maar vooral ook voor mensen met aandoeningen aan de luchtwegen. Hier bevindt zich een stilgelegde mijntunnel, waar de zogenaamde speleotherapie wordt toegepast. Deze ook als grottentherapie bekende behandelmethdoe voor personen met vernauwde luchtwegen heeft vele aanhangers, die bij de genezende en weldadige werking ervan zweren.

Deze wordt bereikt door een heel speciaal microklimaat binnen in de mijngang. Onze organen huid en long houden zeer van vochtigheid; aangezien de relatieve luchtvochtigheid in de berg bijna 100% is, bij een gelijkblijvende temperatuur van ca. 9°C, kunt u hier lucht inademen die vrij is van allergenen en pollen. U dient 10-20 dagen, 2 uur per dag, in de klimmattunnel door te brengen, voordat de eerste tekenen van genezing zichtbaar c.q. voelbaar worden. 

Tegelijkertijd is deze plaats ook een oase van ontspanning voor iedereen. In de “Teecke”, de leeshoek of in de rustzone kunt u het leven van alledag vergeten en heerlijk onspannen. Ook aan het vermaak van kinderen is gedacht. Hotels in de directe omgeving van de Prettauer klimaattunnel bieden interessante vakantiedeals voor het hele gezin.

meer weten

Hotels Plan de Corones Hotels in Val Pusteria

Meer informatie m.b.t. de klimaattunnel Prettau:
Tel. : +39 0474 654523
Fax +39 0474 654698
www.ich-atme.comlaunch

Klimaattunnel Prettau in het Tauferer Ahrntal