expand_less

 

   

Hotels, Campings & Vakantie in Val d'Ega / Eggental

Vakantieplezier in het rijk van de Rosengarten en de Latemar

In het hart van de vakantieregio Val d’Ega / Eggental met zijn bekende bergtoppen van de Dolomieten Rosengarten en Latemar liggen de schilderachtige dorpen Nova Ponente / Deutschnofen, Nova Levante / Welschnofen, Cornedo / Karneid, Obereggen en Collepietra / Steinegg omzoomd door dichte bossen en uitgestrekte hoogvlakten en omgeven door de beste campings en hotels in Val D’Ega / Eggental. Een paradijs voor echte natuurliefhebbers en dit zowel in de zomer als in de winter.

Net zoals het skiën in de skigebieden Obereggen-Ski Center Latemar en Carezza Ski de vakantieregio in de winter domineert en rodelaars en langlaufers zich kunnen verheugen op voldoende banen en uitstekend voorbereide loipen - behoort het gebied in de zomer aan berg- en wandelliefhebbers. Uitgestrekte Nordic Walking-, fiets- en wandelroutes leiden zowel grote als kleine vakantiegangers naar stille, afgelegen plekjes. De Latemar Höhenweg wandelroute of een wandeling naar de bekende Karersee zijn slechts een paar van de mogelijkheden om de vakantieregio tijdens een vakantie in Val d’Ega / Eggental van zijn mooiste kant te leren kennen.

Door het rijk van de Rosengarten en de Latemar, die in het jaar 2009 tot UNESCO Wereldnatuurerfgoed de Dolomieten bekroond zijn, leiden namelijk ontelbare makkelijke, maar ook inspannende wandelingen, die de moeite waarde zijn om met als uitvalsbasis een rustig hotel in Val d’Ega / Eggental of een door u geboekte camping te ontdekken. Een heel bijzonder hoogtepunt daarbij: de wanden van de Rosengarten die in het avondrood oplichten – een belevenis die u tijdens een vakantie in Val d’Ega / Eggental voor geen prijs mag missen.

meer weten

Hotels in Val d‘Ega Skigebieden

Skigebied Obereggen

Meer Karersee

 

Vakantie in Val d’Ega / Eggental – waar echte schatten op u wachten

Of het nu gaat om een gezinsvakantie, een vakantie met z’n tweetjes of een vakantie met vrienden - dankzij een grote verscheidenheid aan hotels in de vakantieregio Val d’Ega / Eggental en de mogelijkheid om te kamperen wordt voor ieder wat wils geboden. Het schilderachtige gebied heeft zowel in de zomer als in de winter een heel bijzonder hoogtepunt te bieden: de Karersee, één van de bekendste en mooiste meren in de Dolomieten. Vanwege de weerschijn in wisselende kleuren wordt het meer ook “Lec de Ergobando”, regenboogmeer, genoemd. Volgens de sage stammen de wisselende kleuren uit een regenboog van diamanten. Tijdens een vakantie in Val d’Ega / Eggental is echter ook het kerkje St. Helena zeker een bezoek waard; dit kerkje heeft de oudste klok van de regio en ook het Klooster Maria Weißenstein, het bekendste bedevaartsoord, dat uitnodigt tot een stil gebed en rustig vertoeven.

 

Aanbevolen hotels & campings in Eggental

Helaas, er zijn geen accommodaties gevonden in deze vakantieregio. Hier vindt u het aanbod aan accommodaties in de vakantieregio’s in de buurt.
Hotel Fischer
Bressanone / S. Andrea
Naar de website
Sonnenhof
Rio di Pusteria / Maranza
Naar de website

Tijdens elke vakantie in Zuid-Tirol en de Dolomieten interessant