expand_less

 

   

Fietsen in de Dolomieten & Zuid-Tirol

Fietsvakantie in de Dolomieten & Zuid-Tirol

Zuid-Tirol is in het warme jaargetijde een echt eldorado voor fietsliefhebbers. Een uitstekend aangelegd fietspadennet leidt door de belangrijkste dalen en de mooiste dorpen in het gebied en is daardoor een garantie voor een afwisselende fietsvakantie in Zuid-Tirol.

Fietsen in Zuid-Tirol is een onvergetelijke belevenis voor het hele gezin: Dankzij de mooie fietspaden kunnen er zonder al te veel inspanning ook langere afstanden afgelegd worden. Langs de routes zijn er niet alleen tal van mogelijkheden om ergens iets te eten of te drinken, maar zijn er ook speeltuinen en allerlei bezienswaardigheden te ontdekken. Tijdens rustig fietsen in de Dolomieten wachten er frisse lariksbossen aan de voet van imposante bergen op u, terwijl u in de streek van Meran of in het zuiden van Zuid-Tirol over zonnige paden door bloeiende boomgaarden kunt fietsen en van de milde zon kunt genieten. 

Ontdek de streek in het zuiden van de Brenner op de fiets en breng uw volgende fietsvakantie door in de Dolomieten, omdat u daar een bijzonder hoogtepunt wacht: de Drauradweg leidt grensoverschrijdend van Innichen naar Lienz in Oostenrijk. Op de 44 km lange fietstocht, die een beetje bergafwaarts loopt en u door de mooiste landschappen voert, lokt rust en ontspanning. Na een beetje shoppen gaat u daarna weer comfortabel met de trein terug naar Zuid-Tirol.

meer weten

Naar de Fietshotels

Drauradweg

Fietsvakantie door in de Dolomieten

 

Fotogalerij bij het onderwerp fietsen in Zuid-Tirol

Fietsen in Zuid-Tirol is een genot en een belevenis voor alle zintuigen. Dankzij meer dan 300 dagen zon per jaar biedt alleen al het weer de ideale voorwaarden voor een aangename fietsvakantie in Zuid-Tirol. Een dicht fietspadennet leidt door alle hoofddalen van het gebied en maakt het fietsen zo tot een genoegen zonder stress voor het hele gezin. 

Ontdek de vele verschillende facetten van het gebied op uw fiets: Tijdens het fietsen in de Dolomieten door magische bossen zweeft uw blik omhoog naar de majestueuze bergtoppen van het UNESCO Wereldnatuurerfgoed de Dolomieten en zult u bij elke ademteug genieten van de stilte en de schone lucht.  Maar niet alleen een fietsvakantie in de Dolomieten staat voor puur natuurgenot, ook in het mediterraan getinte zuiden van het gebied zijn er zonnige plekjes, mooie zwemmeren en een keur aan culturele bezienswaardigheden te ontdekken.

 

Aanbevolen fietshotels in Zuid-Tirol en de Dolomieten


Interessant voor het plannen van uw vakantie