expand_less

 

   

Vakantie in de Dolomieten in Italië

Een uniek landschapsjuweel: de Dolomieten. Talrijke natuurschatten, het wereldnatuurerfgoed van UNESCO en prachtige uitkijkpunten wachten op u in de dorpen in de Dolomieten. Niet te vergeten de culturele bezienswaardigheden, zoals kastelen, musea, kerken en kapellen. Er is voor ieder wat wils, dat uitnodigt om een vakantie in de Dolomieten door te brengen.

Ook gebruiken en tradities spelen in de vakantieregio de Dolomieten een bijzondere rol. Ontdek tijdens een vakantie in de Dolomieten de bijzondere bestemmingen van uitstapjes voor het hele gezin in de vrije natuur en de prachtige wandelroutes voor groot en klein. Maar ook in de winter zullen de bezoekers van de vakantieregio laaiend enthousiast zijn. Namelijk op het moment dat de temperaturen dalen en het gebied fel wit schittert. Dan is de tijd voor skitoerders en langlaufers, skiërs, snowboarders en rodelaars aangebroken. Kom hierna alle wetenswaardigheden over de vakantieregio de Dolomieten te weten, ontdek de beste hotels en de leukste plekjes om te kamperen in de Dolomieten en beleef een bijzonder afwisselende vakantie!

meer weten

Naar de themahotels

Tre Cime Dolomiti / Drei Zinnen Dolomiten

Tre Cime Dolomiti / Drei Zinnen Dolomiten

Gelegen in het oostelijke deel van de Dolomieten bevindt zich de vakantieregio Tre Cime Dolomiti / Drei Zinnen Dolomiten die vooral bekend is om zijn berglandschap met de majestueuze Dolomieten, die door de UNESCO in 2009 tot wereldnatuurerfgoed zijn uitgeroepen. En het feit dat juist de mooiste en ook bekendste bergen van de Dolomieten, namelijk de Drei Zinnen, in Alta Pusteria / Hochpustertal liggen, vervult niet alleen de inheemse bevolking met trots maar maakt het gebied zowel in de zomer als in de winter alom tot één van de meest geliefde vakantieregio’s.
Tre Cime Dolomiti / Drei Zinnen Dolomiten
Plan de Corones / Kronplatz

Plan de Corones / Kronplatz

Of u nu in de winter naar de geliefde vakantieregio Plan de Corones / Kronplatz komt om te skiën of in de zomer om te wandelen zijn er behalve het feit dat Plan de Corones / Kronplatz skigebied nr. 1 is en afgezien van de talrijke wandelroutes ook allerlei andere aspecten om te ontdekken. Neem hier rustig een kijkje in de vakantieregio. Misschien vindt u nog andere ideetjes voor een zorgeloze vakantie in de Dolomieten in een hotel of op een camping.
Plan de Corones / Kronplatz
Val Pusteria / Pustertal

Val Pusteria / Pustertal

Natuurliefhebbers, wandelaars, skiërs, genieters – zij komen allemaal in Val Pusteria / Pustertal op vakantie in de Dolomieten volledig aan hun trekken. Dit geldt ook voor cultuurliefhebbers die in geen geval een bezoek aan de Stiftskirche in Innichen aan zich voorbij moeten laten gaan. Een bezoek aan het kasteel Burg Taufers, dat majestueus boven de stad Sand in Taufers uittorent, het bekende meer Pragser Wildsee of de Messner Mountain Musea zijn alles bij elkaar bijzonderheden in het dal die u gewoon gezien en beleefd moet hebben.
Val Pusteria / Pustertal
Alta Badia / Gadertal

Alta Badia / Gadertal

Wie kent het niet, de vakantieregio Alta Badia / Gadertal, die voornamelijk als wintersportgebied naam gemaakt heeft. Geen wonder dat hier elk jaar ook de Wereldkampioenschappen Reuzenslalom voor heren op de beroemde Gran Risa plaatsvinden. De vakantieregio heeft veel te bieden: op de eerste plaats natuurlijk de winterklassieker bij uitstek, de Sella Ronda. Maar ook afgezien van de skipistes valt er veel te ontdekken zoals de bedevaartskerk Heilig Kreuz bijvoorbeeld of de talrijke wandelingen en mountainbikeroutes.
Alta Badia / Gadertal
Val Gardena / Gröden

Val Gardena / Gröden

De geliefde vakantieregio Val Gardena / Gröden heeft zowel in de zomer als in de winter zijn bijzonderheden en bekoring, die uitnodigen voor een bezoek. Of u nu sportief op weg bent, in de zomer of in de winter, of u nu interesse heeft voor de cultuur, de Ladinische taal of vooral voor het kunsthandwerk in Val Gardena / Gröden – de mogelijkheden voor een afwisselende vrijetijdsbesteding die de drie dorpen in Val Gardena / Gröden hun gasten te bieden hebben zijn gewoon enorm.
Val Gardena / Gröden
Alpe di Siusi / Seiseralm

Alpe di Siusi / Seiseralm

Niet alleen de hoogste hoogvlakte van Europa, de berg Sciliar / Schlern of de bekende Kastelruther Spatzen maken de vakantieregio Alpe di Siusi / Seiseralm zo beroemd. Zowel in de zomer als in de winter, in de lente en in de herfst wordt de vakantieregio bezield met culturele hoogtepunten en een afwisselend vrijetijdsprogramma voor groot en klein. Laat u verleiden door deze vakantieregio die ervoor garant staat dat u een prachtige en tegelijkertijd interessante vakantie in de Dolomieten doorbrengt.
Alpe di Siuisi / Seiseralm
Val d'Ega / Eggental

Val d'Ega / Eggental

In het rijk van koning Laurin lokken naast de alom bekende en schilderachtige Karersee ook nog talrijke andere natuur- en kunstschatten, die de moeite waard zijn om tijdens een vakantie in de vakantieregio Val d’Ega / Eggental op te zoeken. Deze zijn allemaal ingebed in een sprookjesachtig natuurlandschap dat een heel bijzonder hoogtepunt van deze vakantieregio is.
Val d'Ega / Eggental