expand_less

 

   

Skigebieden in de Dolomieten & Zuid-Tirol

Winter, zon en de skipistes in de Dolomieten – dat zijn de ingrediënten die garant staan voor een skivakantie van buitengewone klasse in de Dolomieten en Zuid-Tirol. Daarbij komt nog een wondermooie omlijsting van bossen en met sneeuw bedekte landschappen, de modernste liften, zonnige afdalingen, de garantie van sneeuw, heerlijke piste-omstandigheden en een prachtig 360 graden uitzicht. En dat niet alleen: de zonneterrassen van de skihutten nodigen bovendien uit om te ontspannen en te genieten van krachtige Zuid-Tiroolse culinaire specialiteiten, terwijl ‘s avonds de après-ski goed op gang komt.

Overigens: de skigebieden in de Dolomieten zijn ook allemaal bekroond met tal van onderscheidingen en dit maakt ze nog interessanter als bestemming voor een skivakantie in de Dolomieten / Zuid-Tirol. Zo is het skicentrum Latemar onderscheiden als de beste geprepareerde piste ter wereld, het skigebied Alta Badia / Gadertal werd samen met Sellaronda winnaar van de test in de categorie „Beste skironde“, het skigebied Plan de Corones / Kronplatz werd in de skigebiedentest onderscheiden met de hoogste waardering van 5 sterren in de categorie „Gevorderden” en „Gezinnen“.

meer weten

Naar de Skihotels

Skigebied Plan de Corones / Kronplatz

Skigebied Plan de Corones / Kronplatz

Skiën en snowboarden: dat zijn de activiteiten waaraan de meeste wintervakantiegangers in de vakantieregio Plan de Corones / Kronplatz hun tijd het liefst besteden. 119 kilometer aan pistes, ultramoderne liften, uitstekende skischolen, zeer goede kinderopvang, authentieke culinaire mogelijkheden en een directe treinverbinding van de Pustertaler Bahn, heeft het skigebied Plan de Corones / Kronplatz tot skiberg nr. 1 van Zuid-Tirol gemaakt en zijn de ingrediënten die garant staan voor een heerlijke skivakantie in de Dolomieten / Zuid-Tirol. 
Plan de Corones / Kronplatz
Skigebied Alpe di Siusi / Seiser Alm

Skigebied Alpe di Siusi / Seiser Alm

Met de bergtoppen van de Dolomieten zo dichtbij dat zij voor het grijpen lijken wacht het skigebied Alpe di Siusi / Seiser Alm op grote en kleine wintersportliefhebbers. Aaneengesloten met het buurskigebied Val Gardena / Gröden zijn hier 175 kilometer aan pistes te ontdekken. Een hoogtepunt: het snowpark Seiser Alm, dat tijdens de Skipass Awards 2016 voor de derde achtereenvolgende keer een drievoudige onderscheiding als Best Park, Best Jib Line en Best Pro Line heeft ontvangen. Dit is het beste snowpark van Italië.
Alpe di Siusi / Seiser Alm
Skigebied Val Gardena

Skigebied Val Gardena

175 kilometer aan pistes – waaronder de beroemde pistes zoals de World Cup afdaling Saslong, waar elk jaar de Super-G en de Heren Afdaling wordt gehouden. Ontelbare pistes voor gezinnen en 80 liften, die tot de modernste van het Alpengebied worden gerekend. Bovendien uniek: de nieuwe 8 persoons stoeltjeslift „Gran Paradiso“ op Piz Sella in Wolkenstein – dit is de eerste 8 persoons stoeltjeslift met stoelverwarming in heel Italië.
Val Gardena
Skigebied Alta Badia

Skigebied Alta Badia

Tussen 1400 en 2700 m hoogte boven de zeespiegel strekt hier zich een uniek skigebied voor ervaren skiërs, gezinnen en beginners uit. 130 km pistes alleen in Alta Badia, met een directe verbinding met de skicarrousel Dolomiti Superski zijn er zelfs meer dan 500 km pistes, waar u hier van af kunt suizen. De bekendste: de Gran Risa in La Villa / Stern, waar elk jaar het Heren World Cup circus neerstrijkt. 
Alta Badia
Skigebied Tre Cime Dolomiti / Drei Zinnen Dolomiten

Skigebied Tre Cime Dolomiti

Een dagtocht om 5 bergen heen, de steilste skipiste van Italië, noordelijke rendieren direct in het skigebied en in totaal 93 kilometer aan pistes en 32 liften. Bovendien een echt landschappelijk juweeltje dat zich hier onder de Sextner Sonnenuhr uitstrekt. Op de pistes in alle moeilijkheidsgraden is skiën tot in de lente gegarandeerd.
Tre Cime Dolomiti / Drei Zinnen Dolomiten