expand_less

 

   

Lago di Braies / Pragser Wildsee

Ontdek de Parel van de Dolomietenmeren

De Pragser Wildsee / Lago di Braies is één van de meest geliefde bestemmingen van een uitstapje in Alta Pusteria / Hochpustertal, een prachtig natuurreservoir en een echt eldorado voor vrijetijdssporters. Elk jaar bezoeken duizenden mensen het meer, dat op ongeveer 1500 m hoogte ligt en dat zo bekend is om zijn turquoise-groene kleur en het Seekofel-massief waardoor het meer omgeven wordt.

Het meer is 17 tot 36 m diep en, een kleine bijzonderheid, de Pragser Wildsee is op de lijst van de zwemmeren vermeld. Nou ja, toch zijn er maar weinigen die een sprong in het koude water wagen. En ondanks dat wordt vooral de zuidelijke oever van het meer op warme dagen opgezocht door zonaanbidders en zwemlustigen.

De Pragser Wildsee / Dolomieten is bekend als „Parel van de Dolomietenmeren“. Niet voor niets is het meer opgemerkt door filmteams die er een geliefde opnamelocatie van gemaakt hebben. Een geliefde aanleiding voor een foto was het meer toch al altijd met het Hotel Pragser Wildsee dat onder monumentenzorg valt aan de ene kant en de Seekofel aan de andere kant.

meer weten

Hotels voor een bezoek aan de Pragser Wildsee

Belangrijkste gegevens:
Hoogte: 1469 m boven de zeespiegel
Oppervlakte: 31 ha
Maximale diepte: 36 m
Gemiddelde diepte: 17 m
Categorie: Bergmeer

Lago di Braies in de Dolomieten

 

Rondwandeling Pragser Wildsee

Uiterst geliefd bij grote en kleine Zuid-Tiroolse vakantiegangers zijn ook altijd de mooi aangelegde wandelroutes die het mogelijk maken om een wandeling rond de meeste meren te maken. Zo ook bij de Pragser Wildsee / Dolomieten. Het startpunt van deze rondwandeling is het Hotel Pragser Wildsee. Vandaar uit wandelen we rustig aan de rechter oever van het meer over een breed pad totdat we bij de splitsing in Grünwaldtal aankomen. Hier nodigt een mooie weide aan de oever van het meer uit om even uit te rusten. En tot hier is het pad ook kinderwagenvriendelijk. Vanaf nu wordt het pad wat smaller en afwisselender. Over trappen op de rotswand, dan weer bergopwaarts, dan weer bergafwaarts leidt het wandelpad over de oostelijke oever van het meer weer terug naar het beginpunt. Hier op het laatste deel van de rondwandeling zijn er enkele mooie uitzichtspunten met rustige bankjes om  heerlijk te zitten. Ook met kleinere kinderen is deze wandeling makkelijk te volbrengen. Voor de 3,6 km lange afstand moet u rekenen op ongeveer 1,5 tot 2 uur, afhankelijk van hoe lang u op de oever en bij de uitkijkpunten blijft vertoeven. 

 

Aanbevolen hotels voor een bezoek aan de Pragser Wildsee

JOAS natur.hotel.b&b
San Candido / Versciaco
Naar de website

Andere bezienswaardigheden in de Dolomieten