expand_less

 

   

Ötzi – de “ijsman” in het Archeologisch Museum in Bozen

Het was donderdag 19 september 1991 toen de twee toeristen Helmut en Erika Simon op het Tisenjoch in de Ötztaler Alpen op een mummie stuitten, die vandaag tot de bekendsten ter wereld behoort: Ötzi. De “ijsman” zoals Ötzi ook genoemd wordt, is niet alleen één van de bekendste vondsten van mummies, maar vooral één van de belangrijkste. 

Het bijzondere aan Ötzi is de uitstekende staat waarin zijn lichaam, zijn kleding en zijn uitrusting verkeert – en dit zelfs na duizenden jaren! Een wereldsensatie. Ook omdat er tot deze ontdekking geen enkele vondst in vergelijkbare goede staat door mensen gedaan is.

Vandaag weet men zeker dat Ötzi tussen 3.350 en il 3.100 voor Christus geleefd heeft. Bovendien kunnen er relatieve zekere vermoedens geopperd worden over hoe hij gestorven is: en wel door een pijlpunt van vuursteen, die het linkerdeel van zijn bovenlichaam doorboord heeft.

Ötzi kan in het Archeologisch Museum in Bozen bezichtigd worden. De mummie wordt bewaard in een speciaal daarvoor opgerichte bewaarruimte en kan door een klein raam bekeken worden. Het hele jaar trekt Ötzi zowel vakantiegangers als de plaatselijke bevolking naar de Zuidtirolse hoofdstad, om een blik op de wereldberoemde ijsman te werpen.

meer weten

Hotels in Bozen

Belangrijkste gegevens:
Openingstijden:
Geopend van dinsdag tot zondag
van 10.00 tot 18.00 uur
Laatste toegang: 17.30 uur

Ötzi de gletsjermummie