expand_less

 

   

Wandelen in de Dolomieten & Zuid-Tirol

Als de dagen steeds langer en warmer worden en het witte sneeuwdek geleidelijk door het eerste zachte groen van de weiden wordt verdrongen doet de lente zijn intrede weer en nodigt uit om te gaan wandelen in Zuid-Tirol en wandelen in de Dolomieten. Dan ontwaakt de natuur weer uit zijn winterslaap en laat zich van haar mooiste kant zien. Dus de beste tijd om tijdens een wandelvakantie in de Dolomieten / Zuid-Tirol warme zonnestralen bij te tanken en van betoverende uitzichten te genieten. Het aanbod aan wandelroutes varieert daarbij van rustige wandelpaden en gezinswandelroutes in het dal tot inspannende bergtochten op hoog gelegen bergpaden. Een absoluut hoogtepunt tijdens een wandelvakantie in de Dolomieten / Zuid-Tirol is natuurlijk de tocht rondom de Tre Cime di Lavaredo / Drei Zinnen, het symbool van het UNESCO Wereldnatuurerfgoed de Dolomieten. Maar ook de andere vakantieregio’s hebben hun attracties zoals de Sciliar / Schlern, de Alpe di Siusi / Seiser Alm of de bekende Kastanienweg die door Valle Isarco / Eisacktal leidt. U zult het zien, er zijn wandelmogelijkheden te kust en te keur en vooral de uitzichten die u tijdens het wandelen in Zuid-Tirol en tijdens het wandelen in de Dolomieten kunt beleven, zult u nooit meer vergeten.

meer weten

Naar de Wandelhotels

Tre Cime di Lavaredo / Drei Zinnen

Tre Cime di Lavaredo / Drei Zinnen

Het staat buiten kijf: degenen die hun wandelvakantie i Alta Pusteria / Hochpustertal willen doorbrengen moeten de wereldbekende pieken Tre Cime di Lavaredo / Drei Zinnen gewoon gezien hebben. Wat er zo makkelijk aan is? Het is mogelijk om met de lijnbus of ook met de auto naar de Auronzohut, die op 2320 m aan de voet van de Drei Zinnen ligt, te rijden. Van daaruit is de wandeling rondom de Drei Zinnen voor iedereen goed te doen. 
Tre Cime di Lavaredo
Wandelen op de Alpe di Siusi / Seiseralmété

Wandelen op de Alpe di Siusi / Seiseralm

Sinds de aanleg van de Seiser kabelbaan van Seis naar het bergstation Kompatsch is de Alpe di Siusi / Seiser Alm, met zijn 57 km2 de grootste hoogvlakte van Europa, nagenoeg autovrij en daardoor een geliefd oord voor wandelingen in de Dolomieten / Zuid-Tirol. Maak hier gebruik van de uitstekende wandelmogelijkheden om in het natuurpark Schlern-Rosengarten, waarover vele sagen de ronde doen, spectaculaire vuurrode zonsondergangen te bewonderen en uitstapjes naar afgelegen plekjes en hoog in de lucht te ondernemen.
Alpe di Siusi / Seiseralm
Wandelen in Val Gardena / Gröden

Wandelen in Val Gardena / Gröden

Omgeven door de imposante bergtoppen van de Dolomieten liggen de drie dorpen Ortisei / St. Ulrich, Santa Christina / St. Christina en Selva di Gardena / Wolkenstein. In het warme jaargetijde bieden deze dorpen wandelaars en bergbeklimmers onvergetelijke momenten in de Grödner Dolomieten. De twee natuurparken Puez-Geisler en Schlern-Rosengarten nodigen uit om rustige wandelingen in de Dolomieten / Zuid-Tirol en inspannende tochten te maken.
Val Gardena / Gröden
Wandelen in Valle Isarco / Eisacktal

Wandelen in Valle Isarco / Eisacktal

Veelzijdig als bijna geen ander dal presenteert het dal Valle Isarco / Eisacktal zich aan de wandelliefhebbers: de Dolomieten in het zuiden, de alpen in het noorden. Bijzondere hoogtepunten? Het Becherhaus, de hoogst gelegen berghut van Zuid-Tirol die op op 3195 m in Ridnauntal ligt, de 62 km lange Eisacktaler Kastanienweg, die zich van Neustift tot aan de provinciehoofdstad Bolzano / Bozen uitstrekt en een wandeling onderaan de majestueuze bergkam Geislerspitzen. Een bont wandelprogramma dus, waar u zich tijdens een wandelvakantie in de Dolomieten/Zuid-Tirol op kunt verheugen. 
Valle Isarco / Eisacktal
Wandelen in Alta Pusteria / Hochpustertal

Wandelen in Alta Pusteria / Hochpustertal

Hier kan iedereen het prima naar zijn zin hebben: zowel de fanatieke bergbeklimmer als de plezierwandelaar. Gezinsvriendelijk wandelen kunt u over het natuurleerpad bijvoorbeeld bij de Toblacher See, bezinnelijk wandelen daarentegen over de Jakobsweg. Trekkingfans kunnen hun hart ophalen op de bergpaden in de Dolomieten en aan fanatieke bergbeklimmers adviseren wij de Pfannhorn bij Dobbiaco / Toblach. Overigens: de berg- en almhutten in de vakantieregio beloven naast een geweldig uitzicht ook culinaire geneugten van heel bijzondere aard.
Alta Pusteria / Hochpustertal