expand_less

 

   

De tuinen van Schloss Trauttmansdorff, in Meran en omgeving

Gelegen ten noorden van kuuroord Meran en in 2005 gekroond tot de mooiste botanische tuin van Italië, heeft deze magische plaats zich geleidelijk tot een publiekstrekker ontwikkeld.

In 1994 werd de eerste spade voor het 12 hectare grote project van de tuinen van Schloss Trauttmansdorff in de grond gestoken. Het exotisch getinte terrein bevindt zich op een zonnige helling op 334 tot 438 meter boven zeespiegel en heeft de natuurlijke vorm van een amfitheater. Dankzij de ideale klimatische condities groeien hier tegenwoordig rond 100.000 verschillende planten. Het park is onderverdeeld in 4 tuingebieden: zonnetuinen, water- en terrastuinen, bostuinen en Zuid-Tiroolse flora.

U kunt hier onderdompelen in natuur- en cultuurlandschappen uit de hele wereld en een harmonische symbiose van kunst en natuur bewonderen. Midden in de tuin van Trauttmansdorff bevindt zich het in 1850 gebouwde Schloss Trauttmansdorff, waar tegenwoordig het Zuid-Tiroolse museum voor toerisme – het Touriseum – is gevestigd. In 20 ruimtes leert u op een spannende manier over 200 jaar alpen- en kuurtoerisme. In het bijbehorende restaurant Schlossgarten met groot zonneterras en in het Palmencafé kunt u op krachten komen en alles wat u gezien heeft op u in laten werken.

meer weten

Hotels / Accommodaties in Meran

Schloss Trauttmansdorff

Bloem